Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Ilman opiskelupaikkaa

KOHO-toiminta on tarkoitettu turkulaisille alle 25-vuotiaille työttömille nuorille. KOHO ohjaa ja neuvoo työttömyydestä pois vieville poluille sen mukaan, mikä juuri sinua kiinnostaa ja mikä ratkaisu sopii parhaiten elämäntilanteeseesi. KOHO tarjoaa urasuunnitteluapua, joka tarkoittaa opiskelu- ja työelämäsuunnitelmien selkiyttämisen ohella myös laajempaa elämänhallinnan tukemista. KOHO on Turun kaupungin hyvinvointitoimialan toimintaa.

Lisähaku ja peruutuspaikat

Kevään yhteishaussa ammatillisten perustutkintojen ja lukioiden vapaaksi jääneitä paikkoja voit hakea Opintopolusta. Valitse kohdasta Lukioiden vapaat paikat tai Ammatillisten oppilaitosten vapaat paikat. Tämän jälkeen voit rajata hakutuloksia koulutuksen, sijainnin ja pohjakoulutuksen mukaan. Voit hakea sinua kiinnostavaan koulutukseen ”Hae koulutukseen” -painikkeella.

Yhdellä hakemuksella voi hakea yhteen koulutukseen kerrallaan. Useampaan kuin yhteen koulutukseen tai oppilaitokseen voi hakea täyttämällä jokaisesta oman hakulomakkeen.

Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta tai hakemisesta, ota yhteyttä suoraan oppilaitokseen. Jos tulet valituksi, oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo, miten ottaa paikka vastaan.

Lisähaku vapaille opiskelupaikoille on vuonna 2014 käynnissä 17.6.2014 alkaen alkusyksyyn saakka. Tarkka hakuaika kannattaa tarkastaa Opintopolusta löytyvästä koulutuskuvauksesta, sillä hakuajat ovat oppilaitos- ja koulutuskohtaisia. Koulutukset alkavat elokuussa 2014.

Vuoden kestävät koulutukset

Välivuoden voit käyttää hyödyksi hakemalla vuoden kestävään koulutukseen. Koulutusten tarkoituksena on edistää opiskelemaan pääsyä, kehittää itseä ja vahvistaa opiskelutaitoja. Vuoden kestävistä koulutuksista saa kuusi lisäpistettä seuraavan vuoden yhteishaussa. Koulutuksia tarjoavat monet Turun seudun oppilaitokset.

TE-toimiston palvelut nuorille

17-vuotta täytettyäsi olet oikeutettu TE-toimiston nuorten palveluihin. Voit varata ajan esimerkiksi ammatinvalintapsykologille henkilökohtaiseen ammatinvalinnan ohjaukseen tai päästä työkokeiluun. Työkokeilu on hyvä keino tutustua eri aloihin ja saada arvokasta työkokemusta tai esimerkiksi työkokemuspisteitä yhteishakuun. TE-toimisto järjestää myös erilaisia nuorille suunnattuja ohjaavia koulutuksia ja kursseja.

Erilaisista mahdollisuuksista työn- ja kesätyönhakuun ja moneen muuhun liittyen voit kysellä myös Nuorten tieto- ja neuvontapiste NuortenTurusta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Etkö tiedä mihin mennä tai mitä tehdä? Oletko yksinäinen?

Turun kaupungin nuorisopalvelujen etsivän nuorisotyön palvelut saattavat olla sinua varten. Nuorisotyöntekijät voivat auttaa sinua löytämään oikeat palvelut tai miettiä kanssasi miten kannattaisi edetä. Voit saada apua esim. työkokeilun ja asunnon etsimisessä. Voit miettiä yhdessä työntekijän kanssa miten päästä yksinäisyydestä tai voit saada tukea omien asioidesi hoitoon.

Muista, että mikään mieltäsi painava asia ei ole liian pieni tai suuri yhteydenoton syyksi. Soita tai lähetä sähköpostia.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 3.3.2015 13:26 ja sivu on julkaistu 31.5.2005 9:27

Muut nostot

edu.turku.fi
Sivistystoimiala
Paikalla palautepalvelu

Opetushallituksen tiedotteita:

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi