Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Ilman opiskelupaikkaa


Ohjaamo on tarkoitettu turkulaisille 15-18 -vuotiaille peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka eivät ole löytäneet opiskelupaikkaa ja joiden jatkosuunnitelmat ovat epäselvät. Paikka tarjoaa apua muun muassa opiskelupaikan löytämiseen, työelämään tutustumiseen, uusien harrastusten löytämiseen, yhteishakuun sekä työnhakutaitoihin.

KOHO-toiminta on tarkoitettu turkulaisille alle 25-vuotiaille työttömille nuorille. KOHO ohjaa ja neuvoo työttömyydestä pois vieville poluille sen mukaan, mikä juuri sinua kiinnostaa ja mikä ratkaisu sopii parhaiten elämäntilanteeseesi. KOHO tarjoaa urasuunnitteluapua, joka tarkoittaa opiskelu- ja työelämäsuunnitelmien selkiyttämisen ohella myös laajempaa elämänhallinnan tukemista.

Jälkihaku ja peruutuspaikat

Yhteishaun vapaita opiskelupaikkoja löydät Opetushallituksen koulutusnetistä. Valitse kohdasta Hae tiedot koulutuksista -> Koulutustarjontahaku ja sieltä vapaita paikkoja YH-linjoilla. Tulosten tultua listaa päivitetään jatkuvasti, mutta kannattaa olla yhteydessä myös suoraan oppilaitoksiin, joissa on aina ajanmukaisin tieto vapaista paikoista. Viimeistään ensimmäisenä koulupäivänä opintojen alettua syksyisin ja keväisin, kannattaa oppilaitoksista kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja.

Vuoden kestävät koulutukset

Välivuoden voit käyttää hyödyksi hakemalla vuoden kestävään koulutukseen. Koulutusten tarkoituksena on edistää opiskelemaan pääsyä, kehittää itseä ja vahvistaa opiskelutaitoja. Koulutuksista saa seuraavan vuoden yhteishaussa kolme lisäpistettä. Koulutuksia tarjoavat monet Turun seudun oppilaitokset.


Työvoimatoimisto palvelut nuorille


17-vuotta täytettyäsi olet oikeutettu työvoimatoimiston palveluihin. Voit varata ajan esimerkiksi ammatinvalintapsykologille henkilökohtaiseen ammatinvalinnan ohjaukseen tai mennä työharjoitteluun. Työharjoittelu on hyvä keino tutustua eri aloihin ja saada arvokasta työkokemusta tai esimerkiksi työkokemuspisteitä yhteishakuun. Työvoimatoimisto järjestää myös erilaisia nuorille suunnattuja ohjaavia koulutuksia ja kursseja.

Erilaisista mahdollisuuksista, opiskeluun ja muuhun liittyen, voit kysellä myös Nuorten tiedotus- ja neuvontapiste NuortenTurusta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.


Etkö tiedä mihin mennä tai mitä tehdä? 

Etsivän nuorisotyön palvelut saattavat olla sinua varten. Nuorisotyöntekijät voivat auttaa sinua löytämään oikeat palvelut tai miettiä kanssasi miten kannattaisi edetä. Voit saada apua esim. työharjoittelun ja asunnon etsimisessä. Voit miettiä yhdessä työntekijän kanssa miten päästä yksinäisyydestä tai voit saada tukea omien asioidesi hoitoon. 

Muista, että mikään mieltäsi painava asia ei ole liian pieni tai suuri yhteydenoton syyksi. Soita tai lähetä sähköpostia.

Yhteystiedot:

sähköposti: etsivat(at)turku.fi
 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 21.3.2013 14:04 ja sivu on julkaistu 31.5.2005 9:27

Muut nostot

edu.turku.fi
Sivistystoimiala

Opetushallituksen tiedotteita:

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi