Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

12.3.2007

Yli 9000 koululaista tekemässä 2250 uutta liikkuvaa lelua!

TÄMÄ TOIMII! -teknologiakilpailu jatkuu Turussa

Valtakunnallinen 1.–6.-luokkalaisten TÄMÄ TOIMII! -teknologiakilpailu on käynnissä kouluissa eri puolella Suomea. Kilpailutehtävänä on ideoida ja valmistaa liikkuva lelu ja sille houkutteleva mainos.

Turun aluekilpailu järjestetään tiistaina 20.3.2007 klo 9 - 14
Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa, Hamppukatu 2

Turun aluekilpailuun on ilmoitettu 30 kilpailuryhmää. Joukkueet kilpailevat neljän oppilaan ryhmissä 1.–3. - ja 4.–6. -luokkalaisten sarjoissa. Teknologiateollisuus on toimittanut kaikille kilpailuryhmille materiaalipaketin liikkuvan lelun tekemiseksi. Kilpailuryhmien pitää eri oppitunneilla 4-5 viikossa keksiä ja toteuttaa liikkuva lelu ja mainos. Kilpailuryhmät pitävät päiväkirjaa ideoinnista kilpailutapahtumiin valmistautumiseen.

TÄMÄ TOIMII! -aluekilpailu järjestetään Turussa 20.3.2007 klo 9 - 14 Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa. Turun alkukilpailuun lähialueiden koulujen sisäisten karsintojen jälkeen ovat opettajat ilmoittaneet yhteensä 30 kilpailuryhmää. Tapahtumapäivän aikana ryhmät esittelevät kilpailutyönsä arviointiraadille, jossa on edustajat Turun ammatti-instituutista, teknologiayrityksestä ja Teknologiateollisuus ry:stä. Myös kilpailijat arvioivat toistensa liikkuvia leluja, päiväkirjoja ja lelujen mainoksia.

Tilaisuudessa on ihmeteltävissä, miten erilaisia leluja samasta materiaalista voidaankaan ideoida. Päivän ohjelmaan kuuluu myös mieleenpainuva tutustumiskierros TAIn Peltolan koulutaloon. Näin koululaisilla ja heidän kannustusjoukoillaan on mahdollisuus päästä tutustumaan, missä ja miten tulevaisuuden teknologian tekijät opiskelevat.

Kevään 2006 aluekilpailun 1.-3.-luokkalaisten sarjan voitti Liedon Kirkonkulman koulun ”Avaruusankka”.

Tuhannet koululaiset mukana

Kaikkiaan Suomen kouluista on valtakunnalliseen kilpailuun ilmoittautunut yli 2250 kilpailuryhmää, joissa on yhteensä yli 9000 oppilasta! Eri puolilla Suomea käytävissä alueellisissa alkukilpailutapahtumissa valitaan TÄMÄ TOIMII! -kilpailun kummastakin sarjasta voittajaryhmät loppukilpailuun. Alkukilpailutapahtumat ovat maalis-huhtikuun vaihteessa ja loppukilpailu pidetään huhtikuussa Teknillisellä korkeakoululla Espoossa.

Motivaatiota ja positiivisia elämyksiä teknologiasta

Opettajille TÄMÄ TOIMII! –teknologiakilpailu antaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa teknologian opetusta ja sitä tukevia oppiaineita. Teknologian opetuksen tehtävänä on opettaa koululaisia ymmärtämään, mistä teknologiasta puhuttaessa on kyse ja samalla opettaa heitä teknologian hyödyntäjiksi ja käyttäjiksi. TÄMÄ TOIMII! –teknologiakilpailun tavoitteena on innostaa arkielämän teknologisten haasteiden ratkaisuun. Lelut ovat osa lasten arkipäivää; niiden suunnittelu ja valmistaminen on luonnollinen tapa tutustua teknologian monipuoliseen maailmaan.

Lisätietoja Turun alkukilpailutapahtumasta:

Lisätietoja TÄMÄ TOIMII! -teknologiakilpailusta

www.tamatoimii.fi


Sivua viimeksi päivitetty 12.3.2007 10:59 ja sivu on julkaistu 12.3.2007 10:59

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi