Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

23.5.2012

Merellistä museotoimintaa vuodesta 1998

Merenkulun maineteko -kunniapalkinto Forum Marinumille

Meriliitto ry palkitsi Forum Marinum -merikeskuksen Suomen merellisen kulttuurin tiedon ja arvostuksen lisäämisestä tiistaina 22.5.

Forum Marinumin sukelluksen päivä

Yllä: Sukelluksen päivä Forum Marinumilla

Kunniapalkinnon nro 8 myöntäessään Meriliiton hallitus perusteli päätöksessään, jonka mukaan perustamisestaan lähtien Forum Marinum on edistänyt merkittävästi suomalaisen merenkulun historian tutkimusta ja tuntemusta sekä välittänyt laajoissa näyttelyissään tietoa suurelle yleisölle merenkulkuelinkeinosta.

Ajatus erityisen tunnustuspalkinnon jakamisesta syntyi Meriliiton hallituksessa 1980-luvun alussa. Tavoiteena oli palkita eri toimioita merellisen kulttuurin yleisen tiedon ja arvostuksen lisäämiseksi tehdyistä huomattavista saavutuksista.

Näin syntyi “Merenkulun maineteko – En bedrift inom sjöfarten”. Palkinnon saaja voi olla yksityinen henkilö, henkilöryhmä, yhteisö, yritys tai laitos, erillinen tapahtuma tai hanke tai pysyvästi järjestäytynyt toiminta. Palkinto muodostuu kunniakirjasta ja siihen kiinnitetystä mitalista.

Palkinnon luovutti tiistaina 22.5.2012 Meriliiton hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Markku Mylly ja sen vastaanotti Forum Marinum -säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija Perho.

Merikeskukses Forum Marinum on aktiivinen ja monipuolinen merellisen toiminnan keskus, merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen Laivastomuseo. Vaihtuvien näyttelyjen lisäksi merikeskukseen kuuluu museoaluslaivasto: kaksi suurta purjelaivaa, neljä sotalaivaa ja useita pienaluksia höyrykäyttöisestä satamahinaajasta poliisiveneeseen. Merikeskus perustettiin vuonna 1998 ja sitä hallinnoi Forum Marinum -säätiö, jossa Turun kaupunki on enemmistöosakkaana.


Sivua viimeksi päivitetty 23.5.2012 16:41 ja sivu on julkaistu 22.5.2012 15:30

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi