Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

13.5.2014

Anna-Maija Aarraksen taideverhon paljastettiin Nummenpuistokadun päiväkodissa 28.3.2011.

Nummenpuistokadun päiväkotiin on saatu prosenttiperiaaterahoituksen avulla taideverho. Idea nousi päiväkodin käytännön tarpeista, sillä uuden päiväkotirakennuksen salia ja käytävää erottamaan tarvittiin tilanjakaja. Teosta suunnittelemaan saatiin kuva- ja tekstiilitaiteilijana tunnettu Anna-Maija Aarras. Hän halusi luoda paitsi taideteoksen, myös verhon, joka elää monin tavoin päiväkodin arjessa ja myös näyttämönä lasten omissa esityksissä, tapahtumissa ja mielikuvaleikeissä.

Aarras tavoitteli työssään lapsille iloa tuottavaa ilmaisutapaa, joka avautuisi uudenlaisena joka päivä. Helmillä kirjailtu tähtitaivasverho Linnunrata, jättää tilaa lasten ja aikuisten mielikuvitukselle. Teos innostaa sukeltamaan sisäänpäin, omiin ajatusmaailmoihin, tai ulospäin, äärettömiin avaruusseikkailuihin. Aarras kertoo verhosta seuraavasti: ”Teoksesta voi jokainen katseellaan valita oman pienen tähtensä, ajatella maailmankaikkeutta tai vain iloita loistavista helmistä, joihin valo osuu. Kuvio luo vaikutelman sumumaisesta, tuikkivasta ja sykkivästä tähtiryppäästä.”

Julkistustilaisuus ja Kuupoika


Taideverhon julkistustilaisuudessa olivat läsnä taiteilija Anna-Maija Aarras, päiväkodin johtaja Marja Viherkoski, Turun museokeskuksen edustaja amanuenssi Riina Tiainen, sekä päiväkodin lapsia vanhempineen. Lapset esittävät tilaisuudessa näytelmän Kuupoika, jonka käsikirjoituksen on tehnyt Maija Joksimovic. Näytelmään kuuluvan nuken on valmistanut Taru Salonen.

Prosenttiperiaatteella viihtyisyyttä


Turun kaupunki toteuttaa prosenttiperiaatetta julkisissa rakennus- ja remonttihankkeissa. Hankkeiden organisoinnista vastaa Turun museokeskus. Periaatetta noudatettaessa julkisten rakennus- tai peruskorjausprojektien kustannuksista yksi prosentti käytetään taiteen hankintaan. Kun taide otetaan mukaan rakennussuunnitelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, saadaan aikaan kiinnostavia ja korkeatasoisia visuaalisia tiloja. Samalla julkisten tilojen viihtyisyys paranee ja rakennusten käyttö- sekä taloudelliset arvot kohoavat.

Linnunrata

Kuva: Nummenpuistokadun lapset ja aikuiset Linnunrata-taideverhon äärellä. Kuva: TMK / Raakkel Närhi

Lisätietoja:


amanuenssi Riina Tiainen, Turun museokeskus, p. 040 689 2506
päiväkodin johtaja Marja Viherkoski, Kuuvuoren päivähoitoyksikkö, p. 050 467 2003

Lehdistökuvia: Riina Tiainen (riina.tiainen@turku.fi)

Julkaisuvapaa heti.


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 13.5.2014 10:55 ja sivu on julkaistu 28.3.2011 8:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi