Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

22.4.2010

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011

 

 

Barkerinpuistosta Aurajoen varrella suunnitellaan Turun uutta vetonaulaa

Kulttuuripääkaupunki Turussa suunnitellaan kansainvälisesti merkittävää ympäristötaidepuistoa Aurajoen länsirannalla olevaan Barkerinpuistoon. Puiston suunnittelusta vastaa arvostettu amerikkalainen nykytaiteilija ja maisema-arkkitehti Martha Schwartz.

Puiston luonnoksia käsitellään Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa ja kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa kevään aikana.  Tavoitteena on aloittaa suunnitelmien  osatoteutus syksyllä 2010. Puisto olisi osittain valmis kulttuuripääkaupunkivuonna 2011, mutta  kokonaisuudessaan vasta 2012.

- Valmisteilla olevat suunnitelmaluonnokset ovat rohkea kannanotto puiston ja kaupunkitilan suomiin mahdollisuuksiin, sanoo kulttuuripääkaupunkivuoden valmistelusta vastaavan Turku 2011 -säätiön ohjelmajohtaja Suvi Innilä.

Barkerinpuiston suunnitelmaluonnos on osa kulttuuripääkaupunkivuonna järjestettävää Urban Nature -seminaaria. Seminaari kokoaa maailman johtavat ympäristötaiteilijat, maisema-arkkitehdit, ympäristöpsykologian asiantuntijat, luontofilosofit ja viheralan ammattilaiset Turkuun 8.-9.9.2011.

Seminaarin tavoitteena on käsitellä monialaisesti viheralueiden, puistojen ja kaupunkiluonnon suunnittelua ja tutkimusta sekä vaikutuksia ihmisen psyykelle ja hyvinvoinnille. Martha Schwartz on seminaarin pääluennoitsija.

Barkerinpuisto on noin 8 000 neliömetrin suuruinen puistoalue Aurajoen länsirannalla. Tällä hetkellä puistossa on lasten leikkialue ja normaalit viheristutukset. Puisto ei ole kovin suuressa käytössä. Schwartzin suunnitelmien mukaan puistolle luodaan oma ilme ja identiteetti. Tavoitteena on saada puisto myös ympärivuotiseen käyttöön ja osaksi Aurajokivarren merkittävää ympäristötaideketjua. 

Martha Schwartz on maailmankuulu amerikkalainen maisema-arkkitehti ja nykytaiteilija. Hänet tunnetaan erityisesti nykyaikaisen maiseman käsitettä uudistavista suunnitelmistaan. Hän on kehittänyt suunnittelukielen, jossa kohtaavat rohkeat muodot ja värit sekä erilaisten rakennusmateriaalien ja kasvien yllättävät yhdistelmät. Martha Schwartzin työssä maisemasuunnittelun ratkaisut yhdistyvät visuaaliseen ilmaisuun nykytaiteen keinoin.

Martha Schwartz on toiminut maisema-arkkitehtina ja kuvataiteilijana yli 30 vuoden ajan.  Hänen töitään on nähtävillä eri puolilla maailmaa, mm. Japanissa, Saksassa, Ruotsissa, Kanadassa, Englannissa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa.  Hän on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia, mm. Cooper-Hewitt Award 2006 -palkinnon toiminnastaan maisema-arkkitehtina.

Martha Schwartz Partnersin portfolio (12,4 megatavua, pdf)

Urban Nature Turun kesäyliopiston vetämän kaupunkiluonto- ja nykytaideseminaarin pääluennoitsija on yhdysvaltalainen nykytaiteilija Martha Schwartz.

Lisätiedot:
Saara Malila
viestintäpäällikkö
Turku 2011 -säätiö
p. +358 (0)44 907 5710
saara.malila@turku2011.fi


Sivua viimeksi päivitetty 22.4.2010 15:43 ja sivu on julkaistu 23.3.2010 18:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi