Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

26.4.2012

Från september 2012 till september 2014

De konstnärer som målat favoritsälarna får var sin utställning i Logomo

Kuvateksti

Sälen av Matti Helenius

Kuvateksti
Sälen av Polka Jam

HejHylje!-projektet hade sommaren 2011 40 sälskulpturer utställda i Åbo. 

  • Skulpturerna har formgivits av Stefan Lindfors
  • Sälarna har målats av 40 konstnärer
  • Konstnärerna har sina egna utställningar i Logomo 09/12-09/14

Logomo, Hampspinnaregatan 14, Åbo

HejHylje!-projektet som under Åbos kulturhuvudstadsår utgjorde ett positivt inslag i gatubilden fortsätter som en serie utställningar i Logomo. Var och en av de 40 konstnärerna som målat sälarna får en månadslång utställning i Logomo.

Konstnärerna representerar på ett mångsidigt sätt konst- och designfältet i Egentliga Finland. Bland dem finns såväl nyligen färdigblivna konstnärer som konstnärer och designer med lång erfarenhet av konstliv och konstnärsskap.

- Utställningsserien utgör en intressant och mångsidig fortsättning på kulturhuvudstadsårets HejHylje!-projekt. Samtidigt får allmänheten en fin möjlighet att bekanta sig med konstnärerna från Egentliga Finland, sade konstnären Camilla Hackman som kommit med idén till utställningsserien.

De fadderföretag som deltog i HejHylje!-projektet stöder även nu projektet vid sidan av nya företag. För fadderföretagen ordnas t.ex.konstnärsträffar som kan ge upphov till nya projekt.

- På så sätt får företagen en möjlighet att bekanta sig med konstnärer och som fadderföretag kan de möjligen stöda sin egen konstnär, sade Hackman.

I utställningsprojektet deltar konstnären Camilla Hackman som kommit med idén till HejHylje!-projektet, Logomo och Stiftelsen Åbo 2011.

HejHylje! utgör en fortsättning på en serie av varierande utställningar i Logomo

- Logomo erbjuder nya och mångsidiga utrymmen för konstnärernas arbeten. Man kan stöta på konst i den gamla maskinverkstaden på mycket intressanta platser. Jag ser med entusiasm fram emot HejHylje!-fortsättningen, gladde sig Logomos verkställande direktör Päivi Rytsä.

Stiftelsen Åbo 2011 vill understöda HejHylje-projektet som kom till tack vare kulturhuvudstadsåret och samtidigt också Logomos utställningsutbud. För Stiftelsen Åbo 2011 är det viktigt att kulturhuvudstadsåret får en kraftig fortsättning, och att beslut om en fortsättning fattas snabbt och energiskt.

- Logomo kom i hela folkets medvetande under kulturhuvudstadsåret och dess utställningar besöktes av närmare 200 000 personer. Sälkonstnärernas utställningar utgör en utmärkt fortsättning på Logomos tradition, sade verkställande direktör för Stiftelsen Åbo 2011 Cay Sevón.

Stiftelsen Åbo 2011 har nyligen donerat sex HejHylje!-skulpturer till olika offentliga utrymmen i Åbo. Sälskulpturerna glädjer i fortsättningen i daghem, åldringshem, skolor samt Impivaara simhall, Åbo Energis kundlokaler och HK-arenan.

- HejHylje! tog fasta på andan i kulturhuvudstaden på ett utmärkt sätt och tillförde stadsbilden ett överraskande och glädjande element. Det är utomordentligt fint att denna anda nu fortsätter och förstärks, fortsatte Sevón.

Camilla Hackman ja yksi 40 hylje-patsaasta (kuva: Kari Vainio)

HejHylje!-projektet är ett av de projekt som fått tilläggsfinansiering efter kulturhuvudstadsåret. Stiftelsen har efter år 2011 finansierat 30 projekt.

 

På bilden Camilla Hackman i Impivaara tillsammans med sälen av Kimmo Ojaniemi (foto Kari Vainio)

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 26.4.2012 10:06 ja sivu on julkaistu 24.4.2012 17:30

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi